Българският форум за Микротик

Софтуер => Микротик за начинаещи => Темата е започната от: Fatmacheto в Понеделник, 28 Юли, 2014, 10:52:55



Титла: Неработещ редирект
Публикувано от: Fatmacheto в Понеделник, 28 Юли, 2014, 10:52:55
Здравейте на всички съфорумци, нов съм в света на микротик и използвам активно техни продукти от около половин година главно в сверата на охранителните системи.Проблема ми е следния:

Имам съсздадени две от делни мрежи с два отделни бриджа с IP адреси 192.168.10.254 и 192.168.11.254 и съответните им DHCP сървъри,pool-ове и т.н. и два Vlan-a съответно ID10 за клиентската мрежа и ID 11 за сервизната.Допълнителния бридж който създадох е този който обслужва 10 мрежа ,тоест бриджа и всички останали настройки са създадени по дефоулт и аз само съм им променил параметрите.Имам няколко мрежови рекордера за видеонаблюдение (в 10-та мрежа) ,който се гледат през отдалечени клиенти инсталирани на лаптопи които достъпват устройствата през външното IP на рутера.Проблема е че когато тези лаптопи са в локалната 10-та мрежа и се опитат да достъпят рутера през външното IP  ми дава грешка при свързване.Имам още няколко мрежови рекордера в сервизната 11-та мрежа в които редиректа си работи нормално без проблеми та мисълта ми е че тъй като 11 мрежа си беше създадена по подразбиране най-вероятно съм оплескал нещо по създаването на 10-та мрежа.Някакви идеи?


Титла: Re:Неработещ редирект
Публикувано от: Fatmacheto в Вторник, 29 Юли, 2014, 14:24:49
Никой ли няма идея какво се случва? :)