Българският форум за Микротик

Софтуер => Друг софтуер => Темата е започната от: Joro711 в Вторник, 17 Август, 2010, 12:38:58



Титла: DD-WRT
Публикувано от: Joro711 в Вторник, 17 Август, 2010, 12:38:58
Ползвате ли този фирмуер и какво е мнението Ви за него?


Титла: Re:DD-WRT
Публикувано от: kipsoft76 в Сряда, 01 Септември, 2010, 07:56:08
Да познавам го.Удобен е наистина има доста пакети за услугите, които са ми необходими, но бих го поставил на борд само ако ми се налага да имам VPN, по UDP. ;). Като цяло RouterOS е корава и върши чудесна работа.


Титла: Re:DD-WRT
Публикувано от: Joro711 в Сряда, 01 Септември, 2010, 08:28:57
Аз съм ползвал на няколко рутера Tomato и никога това DD-WRT не ме е впечатлявало. Дори например много ме дразни това, че дори и без въвеждане на потребителско име и парола, пак има достъп до основния екран на интерфейса. Не разбирам с каква цел е направено това.


Титла: Re:DD-WRT
Публикувано от: kipsoft76 в Сряда, 01 Септември, 2010, 11:03:24
И аз съм се замислял по въпроса и единственното, което ми дойде на акъла е да показва какво аджеба работи на въпросното устройство(демек реклама на DD-WRT, както е и при IPCop между другото).Това лесно можеш да го коригираш като редактираш конфига на сървъра или .htaccess-са.


Титла: Re:DD-WRT
Публикувано от: Joro711 в Сряда, 01 Септември, 2010, 11:13:15
Би ли обяснил точно какво трябва да се промени, за да не се показва началната страница?


Титла: Re:DD-WRT
Публикувано от: gotiniq7 в Вторник, 28 Септември, 2010, 10:50:21
Здравей, имам един въпрос, искам да ползвам компютър за рутер с 2 безжични карти. Решението е Микротик, но се оправям по-добре с DD-Wrt , та въпроса ми е на комп може ли да се качи DD-Wrt, и за 20 клиента какви параметри са необходими. Разполагам с Пентиум 3 450 мхц и с АМД атлон 1,8 гхц. Мерси предварително


Титла: Re:DD-WRT
Публикувано от: Joro711 в Вторник, 28 Септември, 2010, 12:30:55
Може да ползваш DD-WRT. Има версия за х86. Ето ти линк.
ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/09-26-10-r15279/x86/dd-wrt_full_vga.image (ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/09-26-10-r15279/x86/dd-wrt_full_vga.image)


Титла: Re:DD-WRT
Публикувано от: gotiniq7 в Сряда, 29 Септември, 2010, 11:55:51
Иска activation code Опитвам с Mikrotik в момента, но не знам как се влиза в уеб интерфейса, отваря ми конзола само. Не знам какво да пиша :)


Титла: Re:DD-WRT
Публикувано от: Joro711 в Сряда, 29 Септември, 2010, 12:47:33
Не съм сигурен, но явно и за х86 искат 20 евро. За много други устройства DD-WRT е платен и струва толкова. А иначе уеб-интерфейса би трябвало да е на 192.168.1.1 или пък може да е достъпно след активацията.


Титла: Re:DD-WRT
Публикувано от: gotiniq7 в Сряда, 29 Септември, 2010, 13:05:18
За дд-врт е така, но с Микротика не мога да се оправя :) как да вляза в уеб интерфейса...Какви безжични карти да взема, прочетох че не работи с всички. Тази http://www.plesio.bg/mrezhovi-karti-c-69978243/wireless-pci-adapter-g-mimo-p-279522.html с 2 антени, или 2 карти G с по една антена всяка? От снощи чета, а съм още под крушата :)


Титла: Re:DD-WRT
Публикувано от: Joro711 в Сряда, 29 Септември, 2010, 13:19:24
По отношение на мрежовите карти едва ли ти трябва кой знае колко специална карта. Ето тук (http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware#Ethernet_chipsets) можеш да видиш поддържаните карти. Още при инсталацията избираш коя карта ще ти бъде LAN и избираш адреса, на който да я достъпнеш. След това би могъл да ползваш WinBox и да разгледаш интерфейса.