Последните публикации на: Joro711
Българският форум за Микротик
Четвъртък, 06 Август, 2020, 23:21:48 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
 
  Начало Обяви Помощ Търси Вход Регистрация Чат  
mikrotik-bg.com
  Покажи Публикации
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 20
31  Начало / Новини / RouterOS 5.25 -: Вторник, 30 Април, 2013, 08:41:32
Нова версия на Mikrotik. Можете да си я свалите от тук.

http://www.mikrotik.com/download

Новостите в 5.25 (2013-Apr-25 15:59):

*) web proxy - speed up startup;
*) metarouter - fixed occasional lockups on mipsbe boards;
*) wireless - update required when using small width channel RB2011 RB9xx
   caveat: update remote end/s before updating AP as both side are required to use new/same version for a link
32  Софтуер / Друг софтуер / Re:Флаш на TP-Link TL-WR740N -: Четвъртък, 14 Март, 2013, 09:16:10
Единственото по-лошо е че домата не поддържа Tp link.

Сложи му Gargoyle. Прилича на Томато и е доста стабилен. Имам един TL-WR841ND с него и в момента е с 36 дни ъптайм!
33  Софтуер / Друг софтуер / Re:Флаш на TP-Link TL-WR740N -: Четвъртък, 14 Март, 2013, 08:21:02
TP-Link TL-WR1043ND или някой по-евтин модел на TP-Link.
34  Софтуер / Микротик за начинаещи / Re:Проблем със свързването -: Неделя, 03 Март, 2013, 12:02:18
RB 751G мисля....

Имам предвид с коя версия на Микротик си?
35  Софтуер / Микротик за начинаещи / Re:Проблем със свързването -: Събота, 02 Март, 2013, 16:15:39
С коя версия е рутерборда?
36  Софтуер / Микротик за начинаещи / Re:Интернет от 1 доставчик с 2 отделни линка -: Събота, 02 Март, 2013, 16:14:50
А дали може да ми пратиш някакви настройки да погледна, ще съм ти много благодарен.


Заповядай!
37  Софтуер / Микротик за начинаещи / Re:Интернет от 1 доставчик с 2 отделни линка -: Четвъртък, 28 Февруари, 2013, 14:07:47
Преди време и аз ползвах два отделни линка от един доставчик, но всичко си работеше перфектно. Единствено се наложи за определен компютър да задам ползване само на единия линк, защото имаше проблем с някаква онлайн игра при честата смяна на адресите.
38  Начало / Новини / RouterOS 5.24 -: Събота, 23 Февруари, 2013, 00:01:20
Нова версия на Mikrotik. Можете да си я свалите от тук.

http://www.mikrotik.com/download

Новостите в 5.24 (2013-Feb-19 15:29):

*) l2tp - fixed problem with reconnects when it added multiple ip addresses;
*) wireless - fixed AES encryption speed issues (upgrade suggested);
*) lcd - changed gamma, which gives greater contrast
*) fix reboot when running on third party hypervisors;
*) ppp client - fixed possible loss of configuration after reboot for some modems;
*) fixed wifi led order on "SXT Lite5";
39  Софтуер / Микротик за начинаещи / Re:Интернет от един компютър на друг -: Петък, 22 Февруари, 2013, 10:39:18
Добре, това успях да го направя с Bridge, а как мога да направя втората карта да раздава вдига друга мрежа.

Пусни на втората карта DHCP сървър.
40  Софтуер / Микротик за начинаещи / Re:Интернет от един компютър на друг -: Петък, 15 Февруари, 2013, 15:18:02
Кое е толкова сложно? Вторият компютър взема интернет от първия и излъчва безжично към Наностейшъна. Би могъл да направиш втория компютър в режим "бридж", за да си спестиш излишно рутиране.
41  Софтуер / Микротик за начинаещи / Re:Интернет от един компютър на друг -: Петък, 15 Февруари, 2013, 13:30:11
Какво е разстоянието между втория компютър и Наностейшъна?
42  Начало / Новини / Правила на форума -: Понеделник, 04 Февруари, 2013, 10:52:15
1. Писането на кирилица в този форум е абсолютно задължително и няма да бъдат толерирани никакви отклонения в тази насока! Употребата на латиница в публикациите ще се смята за неуважение към останалите участници. Такива мнения на участници, отказващи да пишат на кирилица, ще бъдат редактирани или отстранявани, а авторите им наказвани в съответствие с правилата за налагане на бан.

2. При регистрацията на потребителско име да не ce използва обида, критика, подобие, реклама на друг участник или на фирма, сайт. Потребителят не може да има повече от една регистрация във форума. При засичане на дублиращи се регистрации, всяка допълнителна ще бъде премахвана или блокирана.

3. Използването на този форум означава, че няма да публикувате никакви материали, които са неверни, клеветнически, неточни, обидни, вулгарни, нецензурни, сексуално ориентирани, заплашителни, или по друг начин, в нарушение на всички местни и международни закони. Използването на рекламни, политически, расистки или порнографски детайли, сцени на насилие, обиди и нападки, накърняващи личното достойнство и други подобни са абсолютно забранени и при нарушение, потребителят ще бъде наказван със съответния бан!

4. Вие също се съгласявате да не публикувате никакви материали ,защитени с авторски права, освен ако не притежавате авторските права или писмено съгласие от собственика на защитени с авторски права материали.

5. Темите трябва да се формулират по начин, който дава да се разбере възможно най-пълно, недвусмислено и кратко за какво ще се отнася дискусията. В противен случай темата ще бъде преименувана.

6. Потребителят, преди да публикува нова тема, е длъжен да провери за евентуално нейно съществуване, за да се избегне повтаряне на теми.

7. При наличие на еднакви теми по-новата ще бъде отстранявана. Създадени теми с еднакво съдържание в различни раздели ще бъдат отстранявани. Създадена тема в неподходящ раздел ще бъде премествана. Създадени теми с близко съдържание в един раздел ще бъдат обединявани под общото заглавие на най-късно създадената.

8. Допускат се до 3 поредни публикации в една и съща тема и в един и същи ден, ако при публикуването им се налага вмъкване на снимки и видео. Публикации, в които няма снимки и видео, се редактират и се добавя необходимото или премахва излишното съдържание!

9. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка, както и ползването на препинателни знаци е задължително! Забранено е писането изцяло с главни букви! Задължително е спазването на елементарни граматически правила и при явно неграмотно писане, публикацията ще бъде изтрита, а авторът й наказан с бан!

10. На потребителите се забранява публично да изразяват предложения в разделите и темите на форума. Допуска се изключение единствено за раздел "Предложения".

11. Личните дискусии във форума се правят само с лични съобщения.

12. Всякакъв спам или офф топик е забранен.Такива мнения ще бъдат изтривани и авторът ще бъде незабавно наказан с бан.

13. Пише се главно в черен цвят. Други цветове се допускат по избор на потребителя, но трябва да са съобразени с основния фон на форума и да не създават затруднения при четене. Забранена е употребата на червен цвят в публикациите. Само администратори и модератори имат право да го използват.

14. Спам, реклами, верижни писма, или пирамидални схеми, също са забранени в този форум. При оплаквания от останалите потребители относно изпратен спам и друга нежелана поща, виновния потребител ще получи бан по установения ред.

15. Забранена е употребата на изцяло главни букви в заглавията и съдържанието на темите, освен при нужда за изтъкване на отделни единични думи.

16. Забранена е употребата само на емотикони в публикациите. Подобни публикации ще бъдат премахвани незабавно!

17. Допуска се поставяне до 5 връзки за споделяне на видео в една и съща публикация. Публикации, в които има повече от 5 връзки, ще бъдат коригирани и излишните връзки ще бъдат премахвани.

18. Забранено е уголемяване на шрифта за писане. За подчертаване на определени думи в текста се използват стандартните възможности като подчертаване, наклон, удебеляване на шрифта.

19. Налагането на бан се извършва в следната последователност. За първо нарушение - 24 часа. За второ нарушение - 72 часа. За трето и последващо нарушение - по 1 месец. Всеки бан лишава потребителя от възможност за публикуване във форума. За писане на латиница вместо кирилица, верижен спам, изразяващ се в публикуване на множество еднакви или сходни публикации или за използване на обидни и нецензурни думи по отношение на съфорумник се налага бан за 15 дни, а всеки следващ бан е за 1 месец. Администрацията на форума си запазва правото и за налагане на бан, водещ до пълна забрана за посещаването му.

20. Забранени са абсолютно всякакви публични спорове с администратори и модератори на форума. За подобни прояви ще бъде налаган незабавен бан в съответствие с правилата за налагане на такива санкции! Всички лични въпроси и коментари към администраторите и модераторите се правят единствено чрез лични съобщения.

21. За публикуване на порнографски материали и връзки към порнографски материали се налага бан за един месец, а публикацията се изтрива незабавно.

22. Абсолютно е забранено публикуване на теми с цел реклама и продажба на стоки и услуги. За подобни прояви ще бъде налаган незабавен бан в съответствие с правилата за налагане на такива санкции! Допуска се публикуване на такава информация единствено в Сайтът за обяви към форума при спазване на Общите условия на сайта.

23. Максималният разрешен размер на картинката в подписа на всеки потребител на форума е 728х90 пиксела и при установяване на по-големи картинки, същите ще бъдат коригирани до този размер.


Администрацията на форума Ви пожелава приятен и комфортен престой тук и Ви умолява да спазвате добрия тон и обноски при общуването с останалите потребители и при изразяване на мнения във Вашите публикации.
43  Начало / Новини / RouterOS 5.23 -: Сряда, 30 Януари, 2013, 12:18:33
Нова версия на Mikrotik. Можете да си я свалите от тук.

http://www.mikrotik.com/download

Новостите в 5.23 (2013-Jan-29 14:07):

*) lcd - changed gamma, which gives greater contrast
*) fix reboot when running on third party hypervisors;
*) ppp client - fixed possible loss of configuration after reboot for some modems;
*) fixed wifi led order on "SXT Lite5";
*) wireless - improved nv2;
44  Начало / Новини / RouterOS 5.22 -: Петък, 23 Ноември, 2012, 19:44:14
Нова версия на Mikrotik. Можете да си я свалите от тук.

http://www.mikrotik.com/download

Новостите в 5.22 (2012-Nov-23 09:28):

*) userman - fix PayPal "bad HTTP response";
*) kvm - fixed possible ROS guest incomplete package installation;
*) l2tp server - added keepalive-timeout setting;
*) wireless - fixed RADIUS mac-caching;
*) wireless - fixed rare nv2 link stall;
*) metarouter - fixed system occasional lockup for 12s on RB4xx and RB7xx;
*) metarouter - fixed crash when FPU exception was raised in one of powerpc metarouters;
*) quickset - added HomeAP mode;
*) fixed "export compact" in "ip proxy";
45  Начало / Новини / RouterOS 5.21 -: Събота, 20 Октомври, 2012, 20:26:08
Нова версия на Mikrotik. Можете да си я свалите от тук.

http://mikrotik-bg.com/files/routeros-all-5.21.torrent

Новостите в 5.21 (2012-Oct-12 08:25):

*) route - fix dst-prefix filtering did not return routes when routes with
    different routing-mark were present;
*) wireless - improved nv2 stability;
*) winbox & webfig - added simple new version downloading & upgrading panel;
*) dhcp server - immediately store to disk changes for lease configuration;
*) lcd - improve graphs screen
*) lcd - improve touch screen (must /lcd reset-calibration)
*) smb - fix smb share mounting on linux systems
*) ovpn - fixed memory leak on disconnects;
*) userman - fix unpaid profile activation while authenticating;
*) sstp - fix high CPU usage on SSL handshake;
*) winbox - added ability to add time & date to dashboard;
*) metarouter - fixed lockups on RB110AH;
*) metarouter - fixed occasional lockups on RB450G;
*) ups - fixed problem connecting to USB device, introduced in 5.20;
*) quickset - added Wireless PTP Bridge mode;
*) fix MPLS MTU configuration usage;
*) dns - fix empty response;
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 20
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!