Проблем с рутер ?
Българският форум за Микротик
Неделя, 03 Юли, 2022, 07:33:30 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
 
   Начало   Обяви Помощ Търси Вход Регистрация Чат  
mikrotik-bg.com
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Проблем с рутер ?  (Прочетена 19182 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Trucker_Boy
Newbie
*

Рейтинг +4/-1
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 13



Activity
0%
Регистриран от: май, 2011



Профил
« -: Сряда, 18 Май, 2011, 21:28:10 »
ОтговорОтговор

Здравейте , имам проблем с рутерът който използвам.
Моят интернет е на VIVACOM и съм много доволен , но по някога когато съм на разстояние около 50-60м от рутера имам интернет,но постоянно ми дава ограничен достъп.
На какво може да се дължи това ?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

WWW.CB-MANIA.INFO

Българският форум за Микротик
« -: Сряда, 18 Май, 2011, 21:28:10 »

 Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1 -: Сряда, 18 Май, 2011, 21:49:21 »
ОтговорОтговор

Съжалявам, че вероятно ще те разочаровам, но 50-60 метра за рутерите на Виваком ми се струват доста. Какъв модел е точно рутера и с каква безжична карта го ползваш?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Българският форум за Микротик
« Отговор #1 -: Сряда, 18 Май, 2011, 21:49:21 »

 Активен
Trucker_Boy
Newbie
*

Рейтинг +4/-1
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 13



Activity
0%
Регистриран от: май, 2011



Профил
« Отговор #2 -: Сряда, 18 Май, 2011, 21:53:15 »
ОтговорОтговор

Рутерът е от този вид :
А картата ми е оригиналната на лаптопа от къде мога да намеря точният модел и има ли възможност да сменя картата или просто завися от рутера ?
Благодаря много , нов съм в тези техники....  Grin

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter



* 8bd955ab_0040024762679_00_600.jpg (33.38 KB, 600x450 - видяно 1350 пъти.)
Активен

WWW.CB-MANIA.INFO

Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3 -: Сряда, 18 Май, 2011, 21:57:15 »
ОтговорОтговор

С един такъв рутер имах проблем. Просто по никакъв начин не иска да свърже телефон Nokia 5800 Expressmusic. Какво ли не опитвах и не става, и не става. Накрая се отказах и си тръгнах. А най-интересното е, че телефона се свързва без проблем към рутер на Виваком от горния етаж.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Trucker_Boy
Newbie
*

Рейтинг +4/-1
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 13



Activity
0%
Регистриран от: май, 2011



Профил
« Отговор #4 -: Сряда, 18 Май, 2011, 22:05:21 »
ОтговорОтговор

С един такъв рутер имах проблем. Просто по никакъв начин не иска да свърже телефон Nokia 5800 Expressmusic. Какво ли не опитвах и не става, и не става. Накрая се отказах и си тръгнах. А най-интересното е, че телефона се свързва без проблем към рутер на Виваком от горния етаж.

Явно може би проблема е в самите рутери.
Скоро ми предстои преподписване на договора , и не е проблем да си сменя рутера.
Надявам се след смяната всичко да се оправи.
Има ли някакъв начин "да се подсили " лаптопа за да хваща по-ясен сигнал само от рутери на VIVACOM ?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

WWW.CB-MANIA.INFO

Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #5 -: Сряда, 18 Май, 2011, 22:07:26 »
ОтговорОтговор

Има програми за целта и една от тях е Everest. С нейна помощ можеш да разбереш каква е картата в лаптопа ти. Понякога причината не е в рутера, а е в картата. Но с рутерите на Виваком винаги имам едно наум.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Trucker_Boy
Newbie
*

Рейтинг +4/-1
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 13



Activity
0%
Регистриран от: май, 2011



Профил
« Отговор #6 -: Сряда, 18 Май, 2011, 22:09:39 »
ОтговорОтговор

Има програми за целта и една от тях е Everest. С нейна помощ можеш да разбереш каква е картата в лаптопа ти. Понякога причината не е в рутера, а е в картата. Но с рутерите на Виваком винаги имам едно наум.

Благодаря много за бързите отговори !  Wink

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

WWW.CB-MANIA.INFO

Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #7 -: Сряда, 18 Май, 2011, 22:12:43 »
ОтговорОтговор

За нищо...Обаче нямаш ли друга алтернатива за доставчик на интернет? Определено Виваком не предлагат кой знае колко качествена услуга. От повече от две години не съм им клиент и въобще не ми липсват.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Trucker_Boy
Newbie
*

Рейтинг +4/-1
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 13



Activity
0%
Регистриран от: май, 2011



Профил
« Отговор #8 -: Сряда, 18 Май, 2011, 22:16:51 »
ОтговорОтговор

За нищо...Обаче нямаш ли друга алтернатива за доставчик на интернет? Определено Виваком не предлагат кой знае колко качествена услуга. От повече от две години не съм им клиент и въобще не ми липсват.

Има няколко доставчика ,но за сега проблеми с интернета никога не съм имал.
Преди беше страшно бавен , след като от Информацияният им Център ми сложиха парола интернета стана много по-бърз защото се оказа ,че още няколко мои комшии са се възползвали от моят интернет а от там е страдала скоростта ми.  Grin

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

WWW.CB-MANIA.INFO

Trucker_Boy
Newbie
*

Рейтинг +4/-1
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 13



Activity
0%
Регистриран от: май, 2011



Профил
« Отговор #9 -: Понеделник, 23 Май, 2011, 12:48:56 »
ОтговорОтговор

Както вече казах по-горе проблема е ,че до мен не достига интернет (само 1 чертичка) което не ми е достатъчно.
Затова се разрових из интернет  и открих нещо много интересно.
http://www.shop.cnc.bg/-wireless-/761-5dbi-omni-antenna-for-wifi-n-female-connector.html
С тази антени ако я монтирам ще успея ли да хващам по-добър сигнал от рутера ?
Предварително благодаря !

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter



* 5dbi-omni-antenna-for-wifi-n-female-connector.jpg (20.44 KB, 600x600 - видяно 691 пъти.)
Активен

WWW.CB-MANIA.INFO

Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #10 -: Понеделник, 23 Май, 2011, 12:51:30 »
ОтговорОтговор

Ами не мисля, че кой знае колко ще се подобри сигнала. По-скоро си купи някакъв добър рутер, свържи го към рутера на Виваком и ползвай интернет от втория рутер.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Trucker_Boy
Newbie
*

Рейтинг +4/-1
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 13



Activity
0%
Регистриран от: май, 2011



Профил
« Отговор #11 -: Понеделник, 23 Май, 2011, 12:57:35 »
ОтговорОтговор

Някакъв друг вариант освен този с още един рутер ?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

WWW.CB-MANIA.INFO

Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #12 -: Понеделник, 23 Май, 2011, 13:06:03 »
ОтговорОтговор

Или имаш някакъв проблем в рутера, или в безжичната карта на лаптопа. Възможно е и двете неща да са изправни, но да няма съвместимост между тях. Преди време бях сложил един Nanostation 2 на покрива на къщата си. С лаптопа и вградената му карта хващах сигнала от около километър и половина и си ползвах интернет. Измервал съм скоростта на трансфер и беше някъде около 10 Мбит.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Trucker_Boy
Newbie
*

Рейтинг +4/-1
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 13



Activity
0%
Регистриран от: май, 2011



Профил
« Отговор #13 -: Понеделник, 23 Май, 2011, 15:38:16 »
ОтговорОтговор

Преди рутерът беше от по-старите.От няколко седмици съм с по-нов.
Лаптопа ми е чисто нов но не знам каква е картата. Sad

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

WWW.CB-MANIA.INFO

Българският форум за Микротик
   

 Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!