• Welcome to Българският форум за Микротик.

Флаш на TP-Link TL-WR740N

Започната от alexrangelov, Петък, 08 Юли, 2011, 08:14:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

alexrangelov

Горд собственик съм от вчера на рутер TP-Link TL-WR740N. Пиша тук с надеждата да получа помощ да мога да сменя фърмуера на машинката. Тя е с:

Firmware Version: 3.12.7 Build 101230 Rel.40167n 
Hardware Version: WR740N v3 00000000

Ето и какво пише на дъното:

.

Спрял съм се на DD-WRT, понеже моя рутер го има в списъка и има GUI.
Дайте съвети как протича флашването и къде не трябва да се бърка.
Благодаря

alexrangelov

Joro711

Сваляш версията на DD-WRT, която е точно за твоя рутер и го флашваш през уеб-интерфейса. Но аз лично не намирам версия на DD-WRT за v.3 за този рутер.

ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2011/06-14-11-r17201/

Joro711

alexrangelov

Да, наистина няма още за моя. И домата няма. Дали изобщо има в момента някой софт, с GUI защото на конзола няма да се справя?

Joro711

А какво му е на оригиналния фирмуер? Имам два броя TP-Link и доста време вече си работят, без да съм ги флашвал. Има версия на OpenWRT за теб, но пише да се тества на собствен риск. Ти си решаваш.

http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr740n

alexrangelov

Open-WRT с GUI ли е? Или се работи на конзола?

Искам да шейпвам и да има авторестарт. 10х

Joro711

С GUI е. Но оригиналният фирмуер няма ли шейпър? Ауторестарта пък за какво ти е? Питам само. Усещам как ще си съсипеш рутера.

alexrangelov

Ами шешпър няма. То рутерчето е евтино. А авторестарт ми трябва като ме няма по 3-4 дена у нас да си се рестартира рутера, че да имам вризка с компа отвън. Има и други благинки във подобен фърмуер ...

Joro711

Аз знам какви "благинки" има, но защо не си купи рутер, който поддържа фабрично всички тези неща?

alexrangelov

На друго място питах и ми казаха, че рутер със шейпър цените започват от 180-200лв.
За тоя модел DD-WRT става за версия 2 на хардуера без проблем. И аз взех този модел, ама у нас като го отворих се оказа вер.3

Joro711

Цитат на: alexrangelov - Понеделник, 11 Юли, 2011, 20:12:53
На друго място питах и ми казаха, че рутер със шейпър цените започват от 180-200лв.
За тоя модел DD-WRT става за версия 2 на хардуера без проблем. И аз взех този модел, ама у нас като го отворих се оказа вер.3

Рутерборд RB750 с Mikrotik е около 70 лв. и си има и шейпър, и авторестарт, и каквото още се сетиш.

alexrangelov

На микротик не се ли плащаше и лиценз?
Положението е следното - имам си рутер. Ще трябва да му намеря фърмуер. Затова и пиша тук. Освен да намеря такъв - и да ми се помогне при начина на флашване.
благодаря

Joro711

В цената е включен и лиценза. Няма проблем, ще изчакаш DD-WRT да пуснат версия и за твоя рутер, и ще го флашнеш. Засега друг съвет не мога да ти дам.

alexrangelov

Дали OpenWRT пуснаха фърмуер за моя рутер, че много се разхождах по сайта им но не видях.
10х

Joro711

Цитат на: alexrangelov - Вторник, 29 Май, 2012, 18:31:25
Дали OpenWRT пуснаха фърмуер за моя рутер, че много се разхождах по сайта им но не видях.
10х

За този рутер не зная дали има OpenWRT, но има DD-WRT.

ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2012/03-19-12-r18777/

alexrangelov

Да, снощи и аз открих този фърмуер. Но след многочасови опити не успях да настроя рутера след 30/30/30 в режим на готовност - лампата на захранването така и не искаше да почне да мига. А и след подадената команда на промпта

tftp -i 192.168.1.1 PUT C:\tl-wr740n-webflash.bin

ми отговаряше - Timeout occurred, без да се е случило нещо...
Как да го приведа в готовност с 30/30/30 и - верна ли е командата?

10х

alexrangelov