Флаш на TP-Link TL-WR740N
Българският форум за Микротик
Четвъртък, 26 Ноември, 2020, 19:01:24 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
 
   Начало   Обяви Помощ Търси Вход Регистрация Чат  
mikrotik-bg.com
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: Флаш на TP-Link TL-WR740N  (Прочетена 32854 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
alexrangelov
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14



Activity
0%
Регистриран от: юли, 2011


Профил
« -: Петък, 08 Юли, 2011, 07:14:22 »
ОтговорОтговор

Горд собственик съм от вчера на рутер TP-Link TL-WR740N. Пиша тук с надеждата да получа помощ да мога да сменя фърмуера на машинката. Тя е с:

Firmware Version: 3.12.7 Build 101230 Rel.40167n 
Hardware Version: WR740N v3 00000000

Ето и какво пише на дъното:

.

Спрял съм се на DD-WRT, понеже моя рутер го има в списъка и има GUI.
Дайте съвети как протича флашването и къде не трябва да се бърка.
Благодаря

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Българският форум за Микротик
« -: Петък, 08 Юли, 2011, 07:14:22 »

 Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1 -: Събота, 09 Юли, 2011, 22:36:25 »
ОтговорОтговор

Сваляш версията на DD-WRT, която е точно за твоя рутер и го флашваш през уеб-интерфейса. Но аз лично не намирам версия на DD-WRT за v.3 за този рутер.

ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2011/06-14-11-r17201/

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Българският форум за Микротик
« Отговор #1 -: Събота, 09 Юли, 2011, 22:36:25 »

 Активен
alexrangelov
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14



Activity
0%
Регистриран от: юли, 2011


Профил
« Отговор #2 -: Събота, 09 Юли, 2011, 22:45:09 »
ОтговорОтговор

Да, наистина няма още за моя. И домата няма. Дали изобщо има в момента някой софт, с GUI защото на конзола няма да се справя?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3 -: Събота, 09 Юли, 2011, 22:48:25 »
ОтговорОтговор

А какво му е на оригиналния фирмуер? Имам два броя TP-Link и доста време вече си работят, без да съм ги флашвал. Има версия на OpenWRT за теб, но пише да се тества на собствен риск. Ти си решаваш.

http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr740n

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

alexrangelov
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14



Activity
0%
Регистриран от: юли, 2011


Профил
« Отговор #4 -: Неделя, 10 Юли, 2011, 07:06:06 »
ОтговорОтговор

Open-WRT с GUI ли е? Или се работи на конзола?

Искам да шейпвам и да има авторестарт. 10х

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #5 -: Понеделник, 11 Юли, 2011, 19:00:35 »
ОтговорОтговор

С GUI е. Но оригиналният фирмуер няма ли шейпър? Ауторестарта пък за какво ти е? Питам само. Усещам как ще си съсипеш рутера.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

alexrangelov
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14



Activity
0%
Регистриран от: юли, 2011


Профил
« Отговор #6 -: Понеделник, 11 Юли, 2011, 19:08:06 »
ОтговорОтговор

Ами шешпър няма. То рутерчето е евтино. А авторестарт ми трябва като ме няма по 3-4 дена у нас да си се рестартира рутера, че да имам вризка с компа отвън. Има и други благинки във подобен фърмуер ...

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #7 -: Понеделник, 11 Юли, 2011, 19:09:33 »
ОтговорОтговор

Аз знам какви "благинки" има, но защо не си купи рутер, който поддържа фабрично всички тези неща?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

alexrangelov
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14



Activity
0%
Регистриран от: юли, 2011


Профил
« Отговор #8 -: Понеделник, 11 Юли, 2011, 19:12:53 »
ОтговорОтговор

На друго място питах и ми казаха, че рутер със шейпър цените започват от 180-200лв.
За тоя модел DD-WRT става за версия 2 на хардуера без проблем. И аз взех този модел, ама у нас като го отворих се оказа вер.3

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #9 -: Понеделник, 11 Юли, 2011, 19:15:43 »
ОтговорОтговор

На друго място питах и ми казаха, че рутер със шейпър цените започват от 180-200лв.
За тоя модел DD-WRT става за версия 2 на хардуера без проблем. И аз взех този модел, ама у нас като го отворих се оказа вер.3

Рутерборд RB750 с Mikrotik е около 70 лв. и си има и шейпър, и авторестарт, и каквото още се сетиш.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

alexrangelov
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14



Activity
0%
Регистриран от: юли, 2011


Профил
« Отговор #10 -: Понеделник, 11 Юли, 2011, 19:23:07 »
ОтговорОтговор

На микротик не се ли плащаше и лиценз?
Положението е следното - имам си рутер. Ще трябва да му намеря фърмуер. Затова и пиша тук. Освен да намеря такъв - и да ми се помогне при начина на флашване.
благодаря

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #11 -: Понеделник, 11 Юли, 2011, 19:38:04 »
ОтговорОтговор

В цената е включен и лиценза. Няма проблем, ще изчакаш DD-WRT да пуснат версия и за твоя рутер, и ще го флашнеш. Засега друг съвет не мога да ти дам.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

alexrangelov
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14



Activity
0%
Регистриран от: юли, 2011


Профил
« Отговор #12 -: Вторник, 29 Май, 2012, 17:31:25 »
ОтговорОтговор

Дали OpenWRT пуснаха фърмуер за моя рутер, че много се разхождах по сайта им но не видях.
10х

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #13 -: Вторник, 29 Май, 2012, 23:36:44 »
ОтговорОтговор

Дали OpenWRT пуснаха фърмуер за моя рутер, че много се разхождах по сайта им но не видях.
10х

За този рутер не зная дали има OpenWRT, но има DD-WRT.

ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2012/03-19-12-r18777/

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

alexrangelov
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14



Activity
0%
Регистриран от: юли, 2011


Профил
« Отговор #14 -: Сряда, 30 Май, 2012, 05:14:48 »
ОтговорОтговор

Да, снощи и аз открих този фърмуер. Но след многочасови опити не успях да настроя рутера след 30/30/30 в режим на готовност - лампата на захранването така и не искаше да почне да мига. А и след подадената команда на промпта

tftp -i 192.168.1.1 PUT C:\tl-wr740n-webflash.bin

ми отговаряше - Timeout occurred, без да се е случило нещо...
Как да го приведа в готовност с 30/30/30 и - верна ли е командата?

10х

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Българският форум за Микротик
   

 Активен
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!