Флаш на TP-Link TL-WR740N
Българският форум за Микротик
Четвъртък, 26 Ноември, 2020, 19:25:51 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
 
   Начало   Обяви Помощ Търси Вход Регистрация Чат  
mikrotik-bg.com
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
Автор Тема: Флаш на TP-Link TL-WR740N  (Прочетена 32856 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #15 -: Сряда, 30 Май, 2012, 07:10:31 »
ОтговорОтговор

А защо просто не го флашнеш през уеб-интерфейса?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Българският форум за Микротик
« Отговор #15 -: Сряда, 30 Май, 2012, 07:10:31 »

 Активен
alexrangelov
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14



Activity
0%
Регистриран от: юли, 2011


Профил
« Отговор #16 -: Сряда, 30 Май, 2012, 07:19:12 »
ОтговорОтговор

Разбира се че опитах, дава ми -



Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Българският форум за Микротик
« Отговор #16 -: Сряда, 30 Май, 2012, 07:19:12 »

 Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #17 -: Сряда, 30 Май, 2012, 08:12:39 »
ОтговорОтговор

Да не си объркал версията на файла? Виждам, че версията на рутера ти е v.3 и за него трябва да свалиш factory to ddwrt.

http://ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2012/03-19-12-r18777/tplink_tl-wr740nv3/

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

alexrangelov
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14



Activity
0%
Регистриран от: юли, 2011


Профил
« Отговор #18 -: Сряда, 30 Май, 2012, 08:42:54 »
ОтговорОтговор

Използвах именно този фърмуер, изтеглих го точно от там.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #19 -: Сряда, 30 Май, 2012, 10:13:11 »
ОтговорОтговор

Използвах именно този фърмуер, изтеглих го точно от там.

Наистина нямам идея защо така се получава при теб. Опита ли преди флашването да ресетнеш рутера до фабрични настройки?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

alexrangelov
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14



Activity
0%
Регистриран от: юли, 2011


Профил
« Отговор #20 -: Сряда, 30 Май, 2012, 10:17:55 »
ОтговорОтговор

Да, това 30/30/30 го правих поне 5 пъти. Но лампата за захранване не замига.
Как ТОЧНО се прави 30/30/30? И коя лампа трябва да замига ?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #21 -: Петък, 01 Юни, 2012, 14:32:43 »
ОтговорОтговор

Да, това 30/30/30 го правих поне 5 пъти. Но лампата за захранване не замига.
Как ТОЧНО се прави 30/30/30? И коя лампа трябва да замига ?

Чети внимателно тук. Всичко е обяснено. Ползвай си файла от сайта на TP-Link.

http://blog.nyr.be/hacking-the-whitebox/

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

alexrangelov
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14



Activity
0%
Регистриран от: юли, 2011


Профил
« Отговор #22 -: Петък, 01 Юни, 2012, 17:47:40 »
ОтговорОтговор

Жоро, благодаря за отговора.
Но - описания рутер е друг модел - 741, идва с "модифициран Open WRT" /modified version of OpenWRT/.
Използва се някакъв Линукс, но не са изброени последователно нито действията нито командите.
Половината постове са на испански.

Просто не успях да вдена нищо.
Все пак - благодаря.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #23 -: Петък, 01 Юни, 2012, 19:38:19 »
ОтговорОтговор

Идеята е да въведеш рутера в сервизен режим и да го префлашнеш с TFTP.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

alexrangelov
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14



Activity
0%
Регистриран от: юли, 2011


Профил
« Отговор #24 -: Четвъртък, 14 Март, 2013, 06:43:08 »
ОтговорОтговор

За този модел така и не излезна официално фърмуер. Затова мисля да го подаря на един приятел. И да си купя друг рутер.

Препоръчайте ми рутер от евтиния диапазон на цените, на който лесно мога да му сменя фърмуера. Целта беше да мога да го карам да се рестартира по график и да може да разделя трафика.

Препоръчайте ми и конкретен фърмуер. Домата хубав ли е?

благодаря

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #25 -: Четвъртък, 14 Март, 2013, 07:21:02 »
ОтговорОтговор

TP-Link TL-WR1043ND или някой по-евтин модел на TP-Link.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

alexrangelov
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14



Activity
0%
Регистриран от: юли, 2011


Профил
« Отговор #26 -: Четвъртък, 14 Март, 2013, 07:27:47 »
ОтговорОтговор

Единственото по-лошо е че домата не поддържа Tp link.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #27 -: Четвъртък, 14 Март, 2013, 08:16:10 »
ОтговорОтговор

Единственото по-лошо е че домата не поддържа Tp link.

Сложи му Gargoyle. Прилича на Томато и е доста стабилен. Имам един TL-WR841ND с него и в момента е с 36 дни ъптайм!

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Българският форум за Микротик
   

 Активен
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!