• Welcome to Българският форум за Микротик.

Интернет от един компютър на друг

Започната от Connan, Петък, 15 Февруари, 2013, 11:00:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Connan

Здравейте, начинаещ съм в Микротика затова ще описвам ламерски. Какво искам да направя?

Имам един компютър зареден с Микротик 3.20. Искам от него да прехвърля трафика на друг компютър зареден също с Микротик 3.20 и от вторият компютър през една Wireless карта чрез радио релеен канал да пусна Интернет на един NanoStation. Картата и Nanostation-а съм ги свързал, но Интернет няма (на Nanostation-а).

Може ли да ми помогнете с настройките на двете машини ?
Благодаря !

Connan

Joro711

Какво е разстоянието между втория компютър и Наностейшъна?

Joro711

Connan

Около 8 км, но съм сложил голяма антена и са свързани с добри показатели. Преди седмица този опит го бях направил с два наностейшъна и се държеше горе долу добре канала, но реших да сложа компютър с антена за по-добри показатели. Проблема ми е в настройките на двете машини.... а съм бос да ги направя без помощ, не мога да хвана логиката иначе бих питал по-конкретни въпроси...

Joro711

Кое е толкова сложно? Вторият компютър взема интернет от първия и излъчва безжично към Наностейшъна. Би могъл да направиш втория компютър в режим "бридж", за да си спестиш излишно рутиране.

Connan

Добре, това успях да го направя с Bridge, а как мога да направя втората карта да раздава вдига друга мрежа.

Joro711

Цитат на: Connan - Четвъртък, 21 Февруари, 2013, 10:02:09
Добре, това успях да го направя с Bridge, а как мога да направя втората карта да раздава вдига друга мрежа.

Пусни на втората карта DHCP сървър.

Joro711