• Welcome to Българският форум за Микротик.

Настройка на безжична мрежа на RB951Ui

Започната от slu4ainik, Вторник, 02 Декември, 2014, 22:07:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

slu4ainik

Здравейте,

Нов съм в форума и отскоро се занимавам с настройката на два микротик рутера. Извинявам се предварително ако съм объркал раздела.

Значи става дума за 2 еднакви рутера, идеята е че от 1-вия съм пуснал кабела до 2-рия, настроени са с едно и също име на Wifi, еднаква парола, но само честотата е различна за да не се блъскат. Идеята ми е когато отслабне сигнала на единият рутер, да се закачи автоматично към 2-рия. То и така става, но някой път не се закача и трябва да изтрия паролата и да я въведа отново. Принципно си работи така, както ще прикача снимка, но от време на време се прецаква и се е случвало да рестартирам рутер 2.

Идеята ми е за съвет при настройката на wifi-то.
Качвам снимки на рутер 1, който е главния

А ето това е на рутер 2

Също така приемам и съвети за други настройки, и примерно Channel Width как да го сложа за да има максимално голямо покритие ?

Благодаря

slu4ainik

Joro711

Ползвам същия рутер с таблет. Прави ми впечатление, че ако таблетът се закачи например за друг рутер, докато се прибирам към нас, и мрежата продължава да е достъпна, след това трябва да го свържа ръчно към моя рутер.

Joro711

slu4ainik

Цитат на: Joro711 - Вторник, 02 Декември, 2014, 23:33:17
Ползвам същия рутер с таблет. Прави ми впечатление, че ако таблетът се закачи например за друг рутер, докато се прибирам към нас, и мрежата продължава да е достъпна, след това трябва да го свържа ръчно към моя рутер.

Ясно, а има ли нещо от настройките да оптимизирам или да оставя както са сега нещата ?

Мерси

Joro711

Цитат на: slu4ainik - Сряда, 03 Декември, 2014, 00:23:47
Ясно, а има ли нещо от настройките да оптимизирам или да оставя както са сега нещата ?

Мерси

Аз нищо не съм оптимизирал, ползвам си го със стандартните настройки. Погледни обаче дали случайно мощността не е на 1000 mW, защото при мен по подразбиране беше точно така.

slu4ainik

Ще кажеш ли от къде точно и ако е на колко да го сложа ?

Мерси

Joro711

Цитат на: slu4ainik - Четвъртък, 11 Декември, 2014, 01:04:22
Ще кажеш ли от къде точно и ако е на колко да го сложа ?

Мерси

Interfaces - Wlan1 - Advanced mode - Tx Power

aladin

Цитат на: Joro711 - Сряда, 03 Декември, 2014, 09:15:09
Аз нищо не съм оптимизирал, ползвам си го със стандартните настройки. Погледни обаче дали случайно мощността не е на 1000 mW, защото при мен по подразбиране беше точно така.

В съседния офис до нашия има 2 такива рутера на по 1000mw. През една стена ...

aladin