slu4ainik
Newbie
Рейтинг +0/-0
Неактивен
 Bulgaria
Публикации: 3
Activity
Регистриран от: дек, 2014
|
 |
« -: Вторник, 02 Декември, 2014, 22:07:40 » |
Отговор
|
Здравейте, Нов съм в форума и отскоро се занимавам с настройката на два микротик рутера. Извинявам се предварително ако съм объркал раздела. Значи става дума за 2 еднакви рутера, идеята е че от 1-вия съм пуснал кабела до 2-рия, настроени са с едно и също име на Wifi, еднаква парола, но само честотата е различна за да не се блъскат. Идеята ми е когато отслабне сигнала на единият рутер, да се закачи автоматично към 2-рия. То и така става, но някой път не се закача и трябва да изтрия паролата и да я въведа отново. Принципно си работи така, както ще прикача снимка, но от време на време се прецаква и се е случвало да рестартирам рутер 2. Идеята ми е за съвет при настройката на wifi-то. Качвам снимки на рутер 1, който е главния  А ето това е на рутер 2  Също така приемам и съвети за други настройки, и примерно Channel Width как да го сложа за да има максимално голямо покритие ? Благодаря  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Българският форум за Микротик
|
 |
« -: Вторник, 02 Декември, 2014, 22:07:40 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Joro711
|
Ползвам същия рутер с таблет. Прави ми впечатление, че ако таблетът се закачи например за друг рутер, докато се прибирам към нас, и мрежата продължава да е достъпна, след това трябва да го свържа ръчно към моя рутер.  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #1 -: Вторник, 02 Декември, 2014, 23:33:17 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
slu4ainik
Newbie
Рейтинг +0/-0
Неактивен
 Bulgaria
Activity
|
Ползвам същия рутер с таблет. Прави ми впечатление, че ако таблетът се закачи например за друг рутер, докато се прибирам към нас, и мрежата продължава да е достъпна, след това трябва да го свържа ръчно към моя рутер.
Ясно, а има ли нещо от настройките да оптимизирам или да оставя както са сега нещата ? Мерси  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Joro711
|
Ясно, а има ли нещо от настройките да оптимизирам или да оставя както са сега нещата ?
Мерси
Аз нищо не съм оптимизирал, ползвам си го със стандартните настройки. Погледни обаче дали случайно мощността не е на 1000 mW, защото при мен по подразбиране беше точно така.  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
slu4ainik
Newbie
Рейтинг +0/-0
Неактивен
 Bulgaria
Activity
|
Ще кажеш ли от къде точно и ако е на колко да го сложа ? Мерси  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Joro711
|
Ще кажеш ли от къде точно и ако е на колко да го сложа ?
Мерси
Interfaces - Wlan1 - Advanced mode - Tx Power  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
aladin
Newbie
Рейтинг +0/-0
Неактивен
 Bulgaria
Публикации: 9
Activity
Регистриран от: дек, 2015
|
Аз нищо не съм оптимизирал, ползвам си го със стандартните настройки. Погледни обаче дали случайно мощността не е на 1000 mW, защото при мен по подразбиране беше точно така.
В съседния офис до нашия има 2 такива рутера на по 1000mw. През една стена ...  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|