TL-WR1043ND
Българският форум за Микротик
Неделя, 25 Октомври, 2020, 07:51:12 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
 
   Начало   Обяви Помощ Търси Вход Регистрация Чат  
mikrotik-bg.com
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: TL-WR1043ND  (Прочетена 21389 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« -: Четвъртък, 25 Март, 2010, 12:10:21 »
ОтговорОтговор

Купих си този рутер TP-Link TL-WR1043ND.Имам питане дали е възможно рутера да бъде пуснат в режим АР и как може да стане това?Опитах да пусна интернет в един от LAN портовете,но не се получи.И още един въпрос,някой слагал ли е DD-WRT на такъв рутер и какви са впечатленията му?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Българският форум за Микротик
« -: Четвъртък, 25 Март, 2010, 12:10:21 »

 Активен
ma3x_ip
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 8



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009


Профил
« Отговор #1 -: Понеделник, 05 Юли, 2010, 16:31:54 »
ОтговорОтговор

Здравейте,
На скоро научих ,че устройството "TP-Link TL-WR1043ND" имало firmware DD-WRD.
Искам да попитам дали е възможно когато машинката бъде префлашната с DD-WRD дали ще има някъде из менютата графичен интерфейс за ограничение на скоростта и дали може да работи в "bridge" режим защото съм забелязал в много такива в голяма част от TP-link работя само в режим рутер.
Давам пример с  ТP-Link-a който ползвам "TP-Link WR340G".

Мерси предварително.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Българският форум за Микротик
« Отговор #1 -: Понеделник, 05 Юли, 2010, 16:31:54 »

 Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #2 -: Понеделник, 05 Юли, 2010, 17:17:10 »
ОтговорОтговор

Значи с оригиналния фирмуер този рутер не може да работи като бридж.За сметка на това пък с него имаш шейпър,т.е. можеш да ограничаваш скоростта на всеки отделен потребител.Ако държиш да ползваш рутера като бридж,тогава трябва да си сложиш DD-WRT.С него също можеш да ограничаваш скоростите на потребителите,но трябва да ползваш скрипт.Този скрипт се получава много лесно със Script Generator.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3 -: Неделя, 08 Август, 2010, 13:25:45 »
ОтговорОтговор

Според мен този рутер на TP-Link постепенно се превръща в хит на пазара. Запознати ли сте с модела и какво е мнението Ви за него?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4 -: Четвъртък, 12 Август, 2010, 17:18:34 »
ОтговорОтговор

Нова версия на DD-WRT за TL-WR1043ND и още много други рутери. Можете да разгледате списъка с поддържаните устройства тук. Обърнете специално внимание на версията на Вашето устройство, в случай, че решите да го префлашнете.
ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/08-12-10-r14929

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

« Последна редакция: Четвъртък, 12 Август, 2010, 17:24:40 от Joro711 » Активен

Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #5 -: Петък, 17 Септември, 2010, 09:15:24 »
ОтговорОтговор

Някой имал ли е проблеми с доставчика си при ползването на този рутер с DD-WRT? Изключили са интернета на един приятел, който ползва DD-WRT на такъв рутер и са му казали да не го включва повече в тяхната мрежа, защото "рутера раздава адреси на клиентите им в мрежата". Не разбирам как така може да раздава адреси през WAN-порта?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

kipsoft76
Newbie
*

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 15



Activity
0%
Регистриран от: апр, 2010



Профил
« Отговор #6 -: Понеделник, 20 Септември, 2010, 06:58:25 »
ОтговорОтговор

Няма нищо странно.Недобре или нарочно конфигуриран  Wink dhcpd.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #7 -: Понеделник, 20 Септември, 2010, 07:01:26 »
ОтговорОтговор

Най-интересното е, че рутера си работеше в тяхната мрежа 2 месеца и тогава се появи този проблем.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

kipsoft76
Newbie
*

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 15



Activity
0%
Регистриран от: апр, 2010



Профил
« Отговор #8 -: Понеделник, 20 Септември, 2010, 08:52:54 »
ОтговорОтговор

Има няколко експлойта, с които рутера може "да се превземе" и от там да се правят какви ли не пакости ...

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #9 -: Понеделник, 20 Септември, 2010, 09:02:38 »
ОтговорОтговор

Има няколко експлойта, с които рутера може "да се превземе" и от там да се правят какви ли не пакости ...

Какво точно имаш предвид?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #10 -: Понеделник, 27 Септември, 2010, 16:31:46 »
ОтговорОтговор

Нова версия на DD-WRT за този рутер.
ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/09-26-10-r15279

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

ma3x_ip
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 8



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009


Профил
« Отговор #11 -: Сряда, 24 Август, 2011, 23:12:43 »
ОтговорОтговор

Някой имал ли е проблеми с доставчика си при ползването на този рутер с DD-WRT? Изключили са интернета на един приятел, който ползва DD-WRT на такъв рутер и са му казали да не го включва повече в тяхната мрежа, защото "рутера раздава адреси на клиентите им в мрежата". Не разбирам как така може да раздава адреси през WAN-порта?

Да възможно и аз лично съм си играк с такъв проблемен рутер. До колкото установих проблема беше, че рутера беше повреден не само хардуерно но и самия софтуер имаше проблеми защто при излючено DHCP не раздава IP на нито LAN нито WAN, но при включено раздава и на двете места

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #12 -: Четвъртък, 25 Август, 2011, 06:28:07 »
ОтговорОтговор

В новите версии на фирмуера проблема с раздаването на адреси зад рутера е разрешен.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

nklant
Newbie
*

Рейтинг +0/-0
Неактивен Неактивен

Bangladesh Bangladesh

Публикации: 1



Activity
0%
Регистриран от: мар, 2012


Профил
« Отговор #13 -: Сряда, 07 Март, 2012, 12:31:42 »
ОтговорОтговор

Въпроса ми е понеже никъде не видях или съм недоскив, дали посочения рутер поддържа Dual Channel примерно на 20 Mhz понеже едва ли ще поддържа 40, като се има на предвид, че е 2,4 Ghz. А се обосновавам да попитам този въпрос на това, дали аджеба ще успея да постигна реални 300 Mb/s Wireless скорост (локална разбира се). Мерси.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #14 -: Сряда, 07 Март, 2012, 13:21:43 »
ОтговорОтговор

Силно се съмнявам, че ще постигнеш 300 Мбит.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Българският форум за Микротик
   

 Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!