jovani76
Newbie
Рейтинг +2/-0
Неактивен
Публикации: 4
Activity
Регистриран от: фев, 2010
|
|
« -: Понеделник, 28 Юни, 2010, 09:38:57 » |
Отговор
|
Как може да се проследи или види някаде в логове за IP на машини които генерират лош трафик. Това което гледам на conections не ми дава достатъчна информация(тя е моментна). Има ли начин да се засече кое IP бълва лошия трафик навън...........и как може да се реализира.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Българският форум за Микротик
|
|
« -: Понеделник, 28 Юни, 2010, 09:38:57 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Joro711
|
Вероятно в Queue List би могъл да видиш не само моментните данни,а и такива,които се пазят постоянно до рестартирането на рутера.Можеш обаче да си направиш регистрация в http://www.odmon.com и да създадеш графики за доста данни,изпращани от рутера по SNMP-протокол.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
« Отговор #1 -: Понеделник, 28 Юни, 2010, 11:55:45 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
jovani76
Newbie
Рейтинг +2/-0
Неактивен
Activity
|
Цъках в Queue list но не видях нищо, може би трябва да се направи или зададе някаква настройка която да следи трафика.............Ползвам отскоро този рутер и общо взето не ми е много ясно.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Joro711
|
Имаш ли зададени потребители в Queues?По-точно в Simple Queues.Ако добавиш там потребители,ще можеш да наблюдаваш доста параметри на всяко IP.Нямам идея обаче дали ще намериш това,което търсиш.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
jovani76
Newbie
Рейтинг +2/-0
Неактивен
Activity
|
Нямам а и незнам как става. Ако наистина може да се пази някакъв журнал за IP или машина там вероятно ще може да се проследи за какво става въпрос. Доколкото знам това е някакъв линукс, има си и конзола в която може да се пише или задават команди. От колеги съм чувал че ако рутера е под линукс има възможност да се види журнал по IP или машина кой къде е ходил и какво е правил, и ако някоя машина генерира лош трафик навън би могло да се засече. Ще чета и ще се помъча да постигна нещо.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Joro711
|
Отиваш в меню Queues и започваш да създаваш нови потребители.За да направиш това обаче,трябва да си задал всеки потребител да получава точно определен IP-адрес.При мен дори и в IP/ARP са описани МАС-адресите,за да няма нерегламентирано включване някъде по мрежата.А иначе за абсолютно детайлни данни за всяка сесия на всеки отделен потребител се ползва пакета Calea,но ти трябва отделен компютър,на който да запазва данните.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|