Копиране на routerboard конфигурация
Българският форум за Микротик
Петък, 12 Август, 2022, 15:07:00 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
 
   Начало   Обяви Помощ Търси Вход Регистрация Чат  
mikrotik-bg.com
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Копиране на routerboard конфигурация  (Прочетена 10956 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
funny_boy
Newbie
*

Рейтинг +4/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 24



Activity
0%
Регистриран от: мар, 2010


Профил Ел. поща
« -: Четвъртък, 01 Юли, 2010, 07:59:44 »
ОтговорОтговор

Здравейте на всички
Имам следният въпрос. Може ли конфигурация от един routerboard да се копира на друг. Говоря конкретно за прехвърляне на настройки от RB433 на RB411
Поздрави

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Българският форум за Микротик
« -: Четвъртък, 01 Юли, 2010, 07:59:44 »

 Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1 -: Четвъртък, 01 Юли, 2010, 09:17:59 »
ОтговорОтговор

Възможно е.Трябва да използваш командата exprort в terminal.Пишеш export file=името на файла,който искаш да се запази.След това пренасяш файла на другия рутер в Files и използваш командата import името на файла,който си създал.Import автоматично ще провери за такъв файл в Files.  Smiley

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

« Последна редакция: Четвъртък, 01 Юли, 2010, 09:20:18 от Joro711 » Активен

Българският форум за Микротик
« Отговор #1 -: Четвъртък, 01 Юли, 2010, 09:17:59 »

 Активен
funny_boy
Newbie
*

Рейтинг +4/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 24



Activity
0%
Регистриран от: мар, 2010


Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Четвъртък, 01 Юли, 2010, 12:13:38 »
ОтговорОтговор

Благодаря Smiley

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3 -: Четвъртък, 01 Юли, 2010, 12:39:23 »
ОтговорОтговор

А всъщност ти вече купи ли го този рутерборд RB411?Ако си го купил,откъде и каква карта купи за него?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

funny_boy
Newbie
*

Рейтинг +4/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 24



Activity
0%
Регистриран от: мар, 2010


Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Четвъртък, 01 Юли, 2010, 13:18:06 »
ОтговорОтговор

Не съм още. Скоро ще го поръчвам мисля оттук http://www.vikteam.net/item.php?id=197 , защото съм пазарувал и друг път оттам и съм доволен. Ще ползвам старата карта http://www.vikteam.net/item.php?id=184 .

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #5 -: Четвъртък, 01 Юли, 2010, 14:30:03 »
ОтговорОтговор

Не е ли по-добре да вземеш RB411AH?Има голяма разлика между него и RB411.Въпреки,че питаше за 5-8 клиента и мисля,че и по-евтиния вариант ще ти свърши работа.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

funny_boy
Newbie
*

Рейтинг +4/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 24



Activity
0%
Регистриран от: мар, 2010


Профил Ел. поща
« Отговор #6 -: Четвъртък, 01 Юли, 2010, 16:41:18 »
ОтговорОтговор

Именно

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #7 -: Петък, 09 Юли, 2010, 13:12:28 »
ОтговорОтговор

Дойде ми на ум една идея.Възможно ли е например да направим една база-данни с експортнати конфигурации и всеки да опише накратко какво точно представлява конфигурацията?Например моята е следната.Рутер RB450G.Първи и втори порт са съответно WAN1 и WAN2 по PPPoE.Трети,четвърти и пети порт са в бридж и има пуснат DHCP сървър.Идеята е да направим база-данни с най-разнообразни конфигурации и всеки да може да си изтегли най-подходящата за него.След това с минимални усилия ще може да си я пригоди изцяло за своите нужди.Какво мислите за тази идея?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

funny_boy
Newbie
*

Рейтинг +4/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 24



Activity
0%
Регистриран от: мар, 2010


Профил Ел. поща
« Отговор #8 -: Понеделник, 19 Юли, 2010, 13:58:33 »
ОтговорОтговор

Идеята е страхотна... стига конфигурациите да са приложими за различни модели RouterBoard-ове

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #9 -: Понеделник, 19 Юли, 2010, 14:13:10 »
ОтговорОтговор

За отделните серии рутербордове трябват различни експортни конфигурации.Но за еднакви рутербордове няма никакъв проблем да се ползва една и съща конфигурация със смяна на МАС-адресите и задаване на парола по подразбиране, например admin, преди записване на конфигурацията.Дайте предложения как точно да го направим.В момента максималния размер за качване на файлове е 1 Мб, но може да бъде увеличен.Може да се направи и нов раздел специално за тези файлове.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

funny_boy
Newbie
*

Рейтинг +4/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 24



Activity
0%
Регистриран от: мар, 2010


Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: Вторник, 20 Юли, 2010, 22:22:28 »
ОтговорОтговор

Така... пробвах да прехвърля конфигурацията на друга машина и ето какво става след като напиша "Import torb411.rsc" :
Opening script file torb411.rsc
Script file loaded and executed successfully
no such argument (bandwidth)

... и нищо. Няма никакъв ефект. Бъркам може би някъде.

edit: Според мен причината може би е в разликата във версиите: едната е 3.23, а другата 2.9.27  Huh?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

« Последна редакция: Вторник, 20 Юли, 2010, 22:29:57 от funny_boy » Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #11 -: Вторник, 20 Юли, 2010, 22:53:53 »
ОтговорОтговор

Възможно е да е от версиите.Но има и нещо друго.Файлът според мен трябва да се редактира.Има неща в него, които няма да са съвместими с друг рутерборд.Например ID-то няма да е същото.МАС-адресите също ще е проблем да останат от първата конфигурация.Моята идея е да се експортира конфигурацията в пълния й вид и след това всеки да си редактира определени неща в съответствие с неговия рутер.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Българският форум за Микротик
   

 Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!