TL-WR841ND и TL-WR941ND
Българският форум за Микротик
Четвъртък, 17 Август, 2017, 10:02:27 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
 
   Начало   Обяви Помощ Търси Вход Регистрация Чат  
mikrotik-bg.com
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: TL-WR841ND и TL-WR941ND  (Прочетена 13796 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« -: Вторник, 17 Август, 2010, 13:31:32 »
ОтговорОтговор

Тези два рутера според мен ще станат хитове на пазара. От известно време за двата модела и за всичките им версии има фирмуер на DD-WRT. Вие какво мислите за това?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Българският форум за Микротик
« -: Вторник, 17 Август, 2010, 13:31:32 »

 Активен
gotiniq7
Newbie
*

Рейтинг +3/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 6



Activity
0%
Регистриран от: авг, 2010


Профил
« Отговор #1 -: Неделя, 29 Август, 2010, 11:47:14 »
ОтговорОтговор

Здравей, имам TL-WR741ND и вчера реших да му кача DD-WRT свалих 2 та файла от сайта, ъпдейтнах factory-to-ddwrt.bin и интерфейса се смени. До тук добре, но като се опитам да настроя нещо, каквото и да е и до там. Дава бял екран на браузъра, докато не набера 192.168.1.1 отново. Хард ресета не помогна, и фирмуера tl-wr741nd-webflash.bin не се инсталира, започва да брои секунди и пак бял екран. Изчаквам го 5 мин набирам 192.168.1.1 влизам в уеб интерфейса и си е пак същото. Някъде нещо не правя както трябва

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Българският форум за Микротик
« Отговор #1 -: Неделя, 29 Август, 2010, 11:47:14 »

 Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #2 -: Неделя, 29 Август, 2010, 15:47:47 »
ОтговорОтговор

Освен да опиташ да го флашнеш с TFTP. Ето ти тук две версии и опитай какво ще се получи.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter


* tftp2.rar (10.4 KB - свалено 245 пъти.)
* tftpd32.335.zip (480.21 KB - свалено 251 пъти.)
Активен

gotiniq7
Newbie
*

Рейтинг +3/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 6



Activity
0%
Регистриран от: авг, 2010


Профил
« Отговор #3 -: Неделя, 29 Август, 2010, 17:37:33 »
ОтговорОтговор

Ако дадеш и кратки инструкции цена няма да имаш Smiley

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4 -: Неделя, 29 Август, 2010, 17:49:48 »
ОтговорОтговор

Ако дадеш и кратки инструкции цена няма да имаш Smiley

Избираш файла, който е за последващо инсталиране след промяна към DD-WRT, т.е. втория файл с име TL-WR741ND-Webflash.bin и префлашваш рутера.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

gotiniq7
Newbie
*

Рейтинг +3/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 6



Activity
0%
Регистриран от: авг, 2010


Профил
« Отговор #5 -: Понеделник, 30 Август, 2010, 09:28:02 »
ОтговорОтговор

Снощи го пуснах и да не повярваш тръгна от раз Smiley Нямаше нужда от tftp, тръгна си ей така Smiley ъпдейтнах го и засега е пушка, благодаря за помоща

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #6 -: Понеделник, 30 Август, 2010, 09:44:17 »
ОтговорОтговор

Сега се сетих, че и на един приятел с рутера стана така. Беше го флашнал с DD-WRT и когато се появи нова версия, го флашна пак. Обаче ми се обади по телефона и ми каза, че браузъра започнал да брои някакви секунди и после си останал празен екран. Попита ме какво да прави и дали да го рестартира от захранването. После рутера си тръгнал нормално и си работи и до днес. Аз определено не съм привърженик на бета-версиите и за момента няма причина да си флашвам двата рутера. Въпреки, че определено ми трябва в някои случаи DD-WRT.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

kipsoft76
Newbie
*

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 15



Activity
0%
Регистриран от: апр, 2010



Профил
« Отговор #7 -: Сряда, 01 Септември, 2010, 16:09:06 »
ОтговорОтговор

Интересното е, че и на  TL-WR741ND, който е доста по ефтин може да се подкара DD-WRT  и за сега нямам забележки към него. А за TL-WR841ND и  TL-WR941ND спор няма, че са доста по-удачни в ценово отношение варианти спрямо други марки (Linksys,Bufalo,Asus).

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #8 -: Сряда, 01 Септември, 2010, 16:13:23 »
ОтговорОтговор

Да, от може би седмица е налична версия на DD-WRT и за TL-WR741ND. Като вземем предвид цената му, а тя е около 40 лв., просто нещата стават перфектни. За 40 лв. рутер с DD-WRT си е направо подарък.  Smiley

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #9 -: Понеделник, 27 Септември, 2010, 16:32:48 »
ОтговорОтговор

Нова версия на DD-WRT за тези рутери.
ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/09-26-10-r15279

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

pomukal
Newbie
*

Рейтинг +0/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1



Activity
0%
Регистриран от: сеп, 2010


Профил
« Отговор #10 -: Вторник, 28 Септември, 2010, 22:10:23 »
ОтговорОтговор

Аз на скоро си купих TL-WR841N rev.7 който е с по новия дизайн и искам да знам имали някакви разлики спрямо rev.5 относно хардуера и гледам че още нямат версия за тази ревизия от DD-WRT и дали ще стане тази за rev.5 или да изчакам да изкарат за rev.7.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #11 -: Вторник, 28 Септември, 2010, 22:13:33 »
ОтговорОтговор

Нямам идея. По-добре не рискувай, а изчакай да пуснат версия за този рутер.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

aladin
Newbie
*

Рейтинг +0/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 9



Activity
0%
Регистриран от: дек, 2015


Профил
« Отговор #12 -: Сряда, 16 Декември, 2015, 16:03:10 »
ОтговорОтговор

Може също да погледнете Open WRT както и полската му  версия  Gargoyle,  https://www.gargoyle-router.com/download.php - направена е малко по-леснодостъпна

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #13 -: Сряда, 16 Декември, 2015, 16:14:05 »
ОтговорОтговор

Изключително съм доволен от Gargoyle и дори нямам представа колко време вече работят няколкото рутера, които съм префлашнал с този фирмуер.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

aladin
Newbie
*

Рейтинг +0/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 9



Activity
0%
Регистриран от: дек, 2015


Профил
« Отговор #14 -: Събота, 19 Декември, 2015, 08:09:35 »
ОтговорОтговор

А някой успял ли е да подкара плъгини за pptp на такъв рутер ?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Българският форум за Микротик
   

 Активен
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!