|
Българският форум за Микротик
|
 |
« -: Вторник, 17 Август, 2010, 13:38:58 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kipsoft76
Newbie
Рейтинг +6/-0
Неактивен
Публикации: 15
Activity
Регистриран от: апр, 2010
|
Да познавам го.Удобен е наистина има доста пакети за услугите, които са ми необходими, но бих го поставил на борд само ако ми се налага да имам VPN, по UDP.  . Като цяло RouterOS е корава и върши чудесна работа.  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #1 -: Сряда, 01 Септември, 2010, 08:56:08 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Joro711
|
Аз съм ползвал на няколко рутера Tomato и никога това DD-WRT не ме е впечатлявало. Дори например много ме дразни това, че дори и без въвеждане на потребителско име и парола, пак има достъп до основния екран на интерфейса. Не разбирам с каква цел е направено това.  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kipsoft76
Newbie
Рейтинг +6/-0
Неактивен
Публикации: 15
Activity
Регистриран от: апр, 2010
|
И аз съм се замислял по въпроса и единственното, което ми дойде на акъла е да показва какво аджеба работи на въпросното устройство(демек реклама на DD-WRT, както е и при IPCop между другото).Това лесно можеш да го коригираш като редактираш конфига на сървъра или .htaccess-са.  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Joro711
|
Би ли обяснил точно какво трябва да се промени, за да не се показва началната страница?  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gotiniq7
Newbie
Рейтинг +3/-0
Неактивен
 Bulgaria
Публикации: 6
Activity
Регистриран от: авг, 2010
|
Здравей, имам един въпрос, искам да ползвам компютър за рутер с 2 безжични карти. Решението е Микротик, но се оправям по-добре с DD-Wrt , та въпроса ми е на комп може ли да се качи DD-Wrt, и за 20 клиента какви параметри са необходими. Разполагам с Пентиум 3 450 мхц и с АМД атлон 1,8 гхц. Мерси предварително  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
gotiniq7
Newbie
Рейтинг +3/-0
Неактивен
 Bulgaria
Публикации: 6
Activity
Регистриран от: авг, 2010
|
Иска activation code Опитвам с Mikrotik в момента, но не знам как се влиза в уеб интерфейса, отваря ми конзола само. Не знам какво да пиша   
|
|
« Последна редакция: Четвъртък, 28 Октомври, 2010, 16:21:17 от gotiniq7 »
|
Активен
|
|
|
|
Joro711
|
Не съм сигурен, но явно и за х86 искат 20 евро. За много други устройства DD-WRT е платен и струва толкова. А иначе уеб-интерфейса би трябвало да е на 192.168.1.1 или пък може да е достъпно след активацията.  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Joro711
|
По отношение на мрежовите карти едва ли ти трябва кой знае колко специална карта. Ето тук можеш да видиш поддържаните карти. Още при инсталацията избираш коя карта ще ти бъде LAN и избираш адреса, на който да я достъпнеш. След това би могъл да ползваш WinBox и да разгледаш интерфейса.  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|