DD-WRT
Българският форум за Микротик
Събота, 24 Август, 2019, 08:58:32 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
 
   Начало   Обяви Помощ Търси Вход Регистрация Чат  
mikrotik-bg.com
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: DD-WRT  (Прочетена 12340 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« -: Вторник, 17 Август, 2010, 13:38:58 »
ОтговорОтговор

Ползвате ли този фирмуер и какво е мнението Ви за него?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Българският форум за Микротик
« -: Вторник, 17 Август, 2010, 13:38:58 »

 Активен
kipsoft76
Newbie
*

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 15



Activity
0%
Регистриран от: апр, 2010



Профил
« Отговор #1 -: Сряда, 01 Септември, 2010, 08:56:08 »
ОтговорОтговор

Да познавам го.Удобен е наистина има доста пакети за услугите, които са ми необходими, но бих го поставил на борд само ако ми се налага да имам VPN, по UDP. Wink. Като цяло RouterOS е корава и върши чудесна работа.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Българският форум за Микротик
« Отговор #1 -: Сряда, 01 Септември, 2010, 08:56:08 »

 Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #2 -: Сряда, 01 Септември, 2010, 09:28:57 »
ОтговорОтговор

Аз съм ползвал на няколко рутера Tomato и никога това DD-WRT не ме е впечатлявало. Дори например много ме дразни това, че дори и без въвеждане на потребителско име и парола, пак има достъп до основния екран на интерфейса. Не разбирам с каква цел е направено това.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

kipsoft76
Newbie
*

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 15



Activity
0%
Регистриран от: апр, 2010



Профил
« Отговор #3 -: Сряда, 01 Септември, 2010, 12:03:24 »
ОтговорОтговор

И аз съм се замислял по въпроса и единственното, което ми дойде на акъла е да показва какво аджеба работи на въпросното устройство(демек реклама на DD-WRT, както е и при IPCop между другото).Това лесно можеш да го коригираш като редактираш конфига на сървъра или .htaccess-са.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4 -: Сряда, 01 Септември, 2010, 12:13:15 »
ОтговорОтговор

Би ли обяснил точно какво трябва да се промени, за да не се показва началната страница?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

gotiniq7
Newbie
*

Рейтинг +3/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 6



Activity
0%
Регистриран от: авг, 2010


Профил
« Отговор #5 -: Вторник, 28 Септември, 2010, 11:50:21 »
ОтговорОтговор

Здравей, имам един въпрос, искам да ползвам компютър за рутер с 2 безжични карти. Решението е Микротик, но се оправям по-добре с DD-Wrt , та въпроса ми е на комп може ли да се качи DD-Wrt, и за 20 клиента какви параметри са необходими. Разполагам с Пентиум 3 450 мхц и с АМД атлон 1,8 гхц. Мерси предварително

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #6 -: Вторник, 28 Септември, 2010, 13:30:55 »
ОтговорОтговор

Може да ползваш DD-WRT. Има версия за х86. Ето ти линк.
ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/09-26-10-r15279/x86/dd-wrt_full_vga.image

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

gotiniq7
Newbie
*

Рейтинг +3/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 6



Activity
0%
Регистриран от: авг, 2010


Профил
« Отговор #7 -: Сряда, 29 Септември, 2010, 12:55:51 »
ОтговорОтговор

Иска activation code Опитвам с Mikrotik в момента, но не знам как се влиза в уеб интерфейса, отваря ми конзола само. Не знам какво да пиша Smiley

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

« Последна редакция: Четвъртък, 28 Октомври, 2010, 16:21:17 от gotiniq7 » Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #8 -: Сряда, 29 Септември, 2010, 13:47:33 »
ОтговорОтговор

Не съм сигурен, но явно и за х86 искат 20 евро. За много други устройства DD-WRT е платен и струва толкова. А иначе уеб-интерфейса би трябвало да е на 192.168.1.1 или пък може да е достъпно след активацията.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

gotiniq7
Newbie
*

Рейтинг +3/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 6



Activity
0%
Регистриран от: авг, 2010


Профил
« Отговор #9 -: Сряда, 29 Септември, 2010, 14:05:18 »
ОтговорОтговор

За дд-врт е така, но с Микротика не мога да се оправя Smiley как да вляза в уеб интерфейса...Какви безжични карти да взема, прочетох че не работи с всички. Тази http://www.plesio.bg/mrezhovi-karti-c-69978243/wireless-pci-adapter-g-mimo-p-279522.html с 2 антени, или 2 карти G с по една антена всяка? От снощи чета, а съм още под крушата Smiley

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #10 -: Сряда, 29 Септември, 2010, 14:19:24 »
ОтговорОтговор

По отношение на мрежовите карти едва ли ти трябва кой знае колко специална карта. Ето тук можеш да видиш поддържаните карти. Още при инсталацията избираш коя карта ще ти бъде LAN и избираш адреса, на който да я достъпнеш. След това би могъл да ползваш WinBox и да разгледаш интерфейса.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Българският форум за Микротик
   

 Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!