• Welcome to Българският форум за Микротик.

DD-WRT

Започната от Joro711, Вторник, 17 Август, 2010, 14:38:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Joro711

Ползвате ли този фирмуер и какво е мнението Ви за него?

Joro711

kipsoft76

Да познавам го.Удобен е наистина има доста пакети за услугите, които са ми необходими, но бих го поставил на борд само ако ми се налага да имам VPN, по UDP. ;). Като цяло RouterOS е корава и върши чудесна работа.

kipsoft76

Joro711

Аз съм ползвал на няколко рутера Tomato и никога това DD-WRT не ме е впечатлявало. Дори например много ме дразни това, че дори и без въвеждане на потребителско име и парола, пак има достъп до основния екран на интерфейса. Не разбирам с каква цел е направено това.

kipsoft76

И аз съм се замислял по въпроса и единственното, което ми дойде на акъла е да показва какво аджеба работи на въпросното устройство(демек реклама на DD-WRT, както е и при IPCop между другото).Това лесно можеш да го коригираш като редактираш конфига на сървъра или .htaccess-са.

Joro711

Би ли обяснил точно какво трябва да се промени, за да не се показва началната страница?

gotiniq7

Здравей, имам един въпрос, искам да ползвам компютър за рутер с 2 безжични карти. Решението е Микротик, но се оправям по-добре с DD-Wrt , та въпроса ми е на комп може ли да се качи DD-Wrt, и за 20 клиента какви параметри са необходими. Разполагам с Пентиум 3 450 мхц и с АМД атлон 1,8 гхц. Мерси предварително

Joro711

gotiniq7

Иска activation code Опитвам с Mikrotik в момента, но не знам как се влиза в уеб интерфейса, отваря ми конзола само. Не знам какво да пиша :)

Joro711

Не съм сигурен, но явно и за х86 искат 20 евро. За много други устройства DD-WRT е платен и струва толкова. А иначе уеб-интерфейса би трябвало да е на 192.168.1.1 или пък може да е достъпно след активацията.

gotiniq7

За дд-врт е така, но с Микротика не мога да се оправя :) как да вляза в уеб интерфейса...Какви безжични карти да взема, прочетох че не работи с всички. Тази http://www.plesio.bg/mrezhovi-karti-c-69978243/wireless-pci-adapter-g-mimo-p-279522.html с 2 антени, или 2 карти G с по една антена всяка? От снощи чета, а съм още под крушата :)

Joro711

По отношение на мрежовите карти едва ли ти трябва кой знае колко специална карта. Ето тук можеш да видиш поддържаните карти. Още при инсталацията избираш коя карта ще ти бъде LAN и избираш адреса, на който да я достъпнеш. След това би могъл да ползваш WinBox и да разгледаш интерфейса.

Joro711