Проблем с Ping - моля помогнете
Българският форум за Микротик
Събота, 18 Септември, 2021, 18:41:15 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
 
   Начало   Обяви Помощ Търси Вход Регистрация Чат  
mikrotik-bg.com
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Проблем с Ping - моля помогнете  (Прочетена 16899 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
stanbg79
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 8



Activity
0%
Регистриран от: апр, 2011


Профил
« -: Сряда, 13 Април, 2011, 10:45:09 »
ОтговорОтговор

Ситуацията е такава: Имам кабелен Интернет който влиза в безжичен рутер. В рутера са настроени IPтата на кабелния. Този рутер е свързан с Микротика и от там вече към вътрешната ни мрежа. Пътят е направен. Всичко е настроено. Работеше идеално до преди 2 дни. Проблемът е такъв, че не мога да се свържа на рутера през вътрешната ни мрежа. Рутера е с адрес 192.168.17.1. Опитвам се да се кънектна на него - не става. Няма и Ping към него. Когато се включа с кабела на него - всичко е ОК. Иначе си имаме Интернет и си работи пак, но ми е проблем това че нямам отговор от него във вътрешната мрежа. Това ми е важно понеже в офиса се опитаме да направим директна връзка със сървъра ни в Гръция, а сега новата оперативна програма която слагаме, базата с данни е в Гърция. А нещо не се получава връзката.... Моля ви кажете ми как да разбера какво блокира този Ping. Благодаря

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Българският форум за Микротик
« -: Сряда, 13 Април, 2011, 10:45:09 »

 Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1 -: Сряда, 13 Април, 2011, 11:18:40 »
ОтговорОтговор

И какъв е този безжичен рутер? Искаш да кажеш, че нямаш достъп до него през Микротика ли?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Българският форум за Микротик
« Отговор #1 -: Сряда, 13 Април, 2011, 11:18:40 »

 Активен
stanbg79
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 8



Activity
0%
Регистриран от: апр, 2011


Профил
« Отговор #2 -: Сряда, 13 Април, 2011, 11:22:27 »
ОтговорОтговор

Да. Нямам достъп до него. Това е най-обикновен безжичен рутер, пускам Ping до него и нямам отговор. A когато се избегне Микротика, имам. А иначе Интернет си има и в двете посоки.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3 -: Сряда, 13 Април, 2011, 11:24:33 »
ОтговорОтговор

А пробвал ли си от менюто на самия Микротик дали има пинг?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

stanbg79
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 8



Activity
0%
Регистриран от: апр, 2011


Профил
« Отговор #4 -: Сряда, 13 Април, 2011, 11:34:29 »
ОтговорОтговор

С риск да ми се смеете, ще кажа че мисля, че има ама не съм много сигурен. Изписва ми 59 of 59 packets received. Мога ли да кача снимка?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #5 -: Сряда, 13 Април, 2011, 11:36:52 »
ОтговорОтговор

С риск да ми се смеете, ще кажа че мисля, че има ама не съм много сигурен. Изписва ми 59 of 59 packets received. Мога ли да кача снимка?

Няма да се смеем. Разбира се, че можеш да качиш снимка.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

stanbg79
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 8



Activity
0%
Регистриран от: апр, 2011


Профил
« Отговор #6 -: Сряда, 13 Април, 2011, 11:39:46 »
ОтговорОтговор

Благодаря

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #7 -: Сряда, 13 Април, 2011, 11:43:42 »
ОтговорОтговор

Опитай да спреш Firewall на безжичния рутер и виж дали ще има ефект.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

stanbg79
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 8



Activity
0%
Регистриран от: апр, 2011


Профил
« Отговор #8 -: Сряда, 13 Април, 2011, 11:51:59 »
ОтговорОтговор

Той е изключен. Интересното е че по принцип с Wireless съм включен към вътрешната мрежа и нямах Ping нито от моя нито от други компютри,а сега като се включих и с кабел дирекно към рутера сега се появи, но предполагам, че Pinga минава през мрежовата ми карта.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #9 -: Сряда, 13 Април, 2011, 11:56:57 »
ОтговорОтговор

Нещо цялата работа при теб е оплетена и не мога да схвана какво точно се случва. Защо не включиш интернета директно в Микротика и след това да ползваш безжичния рутер като точка за достъп или като втори рутер?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

stanbg79
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 8



Activity
0%
Регистриран от: апр, 2011


Профил
« Отговор #10 -: Сряда, 13 Април, 2011, 12:03:20 »
ОтговорОтговор

Ами по принцип десега бях на BTC ADSL по същия начин - първо техния безжичен рутер и после Микротика, затова и сега е така с този рутер. А понеже и в Гърция са настроени сървърите им по този наш принцип, затова е и така. Само замених рутерите и настроих новия. Всичко си вървеше до преди 2 дни. Тогава се опитах да си настроя VPN и дали от него или не нещо стана. Сега съм ги изтрил тези правила за VPNa, но ещо не иска да сработи. Мисълта ми е , какво може отвътре да блокира този Ping, нещо през Микротика, той да блокира нещо. 

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #11 -: Сряда, 13 Април, 2011, 12:07:19 »
ОтговорОтговор

Възможно е и нещо в Микротика да си омазал. Нямаш ли си бекъп, за да го възстановиш в предишно състояние?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

stanbg79
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 8



Activity
0%
Регистриран от: апр, 2011


Профил
« Отговор #12 -: Сряда, 13 Април, 2011, 12:09:07 »
ОтговорОтговор

Ами не съм правил понеже си мислех, че след като въвеждам 2 реда невиждам какво ще объркам толкова Smiley Но нещо се сгафи работата.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Joro711
Administrator
Sr. Member
*****

Рейтинг +6/-0
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 286



Activity
0%
Регистриран от: юни, 2009



georgi.i.katsarski Joro711 105120766497076972104 Joro711
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #13 -: Сряда, 13 Април, 2011, 12:12:44 »
ОтговорОтговор

Може би ще е добре да го ресетнеш и да го настроиш отново. Нямам идея защо се е получило така, но аз предвидливо съм си направил автоматичен бекъп с опция за изпращане на и-мейл всяка седмица в определен час.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

stanbg79
Newbie
*

Рейтинг +1/-0
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 8



Activity
0%
Регистриран от: апр, 2011


Профил
« Отговор #14 -: Сряда, 13 Април, 2011, 12:15:36 »
ОтговорОтговор

Това е умно. Стига да си оправя проблема ще го ползвам. Благодаря ти все пак Smiley

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Българският форум за Микротик
   

 Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!